Поводом Дана општине Беране, у суботу 21. јула у главној улици, са почетком у 21.00 часова, одржаће се велики концерт популарног пјевача Бобана Рајовића.

Као предгрупа наступиће локални састав Аки и Екстрим бенд.

Организатори концерта су Општина Беране и Туристичка организација.

Ово је први у низу музичких хепенинга на отвореном који ће бити у Беранама у наредном периоду а који традиционално окупља више хиљада посјетилаца у главној улици из Берана и градова у окружењу.

За љубитеље другачијег звука 28. и 29. јула на беранском аеродрому од 20х одржаће се пети фестивал из ведра неба Тандр фест на којем ће наступити велике звијезде регионалне и свјетске хип хоп и електро сцене као што су Ху Си, ТХЦФ, Томас Голд

Првог августа Сава осигурање, које ове године слави десет година пословања у Црној Гори, у сарадњи са Општином Беране и Туристичком организацијом, приредиће за Беранце и госте концерт у главној улици пјевача Аца Пејовића који ће почети у 21 сат, док ће 10. августа на Јасиковцу наступити група Легенде од 20 часова.

Сви ови догађаји су у склопу Беранског културног љета које поред концерата популарних извођача чине и позоришне представе, изложбе, књижевне вечери…

Програм је разноврстан и припремљен је за различите старосне узрасте и културне афинитете, а све са циљем да грађанима и гостима љето у Беранама буде садржајније и љепше.