Комунално предузеће Беране је, у циљу унапрјеђења и веће ефикасности рада на одржавању чистоће улица, тротоара, платоа, тргова и других јавних површина, од сопствених средстава финансирало набавку вишефункционалне машине.

“Ова специјализована машина посједује хидрауличну инсталацију која омогућава, поред хидростатичког погона на сва четири точка, погон великог броја додатних прикључака за радове у свим сезонама. Због недостатка средстава, Комунално Беране није било у могућности да уз машину набави и све доступне прикључке, тако да су набављени они који су тренутно најпотребнији и најзначајнији за одржавање чистоће града у љетњем и зимском периоду”, саопштили су из Комуналног предузећа.

У наредном периоду, како додају, ово предузеће ће у складу са могућностима набавити преостали дио додатних прикључака, како би могућности ове специјализоване машине биле максимално искориштене.

“Током љетњих мјесеци користиће се за чишћење и усисавање прашине, а у зимском периоду за чишћење снијега са улица, тротоара, тргова, пјешачких стаза и других јавних површина”, појаснили су из беранског Комуналног.

Поручили су да настављају да одржавају град чистим и, уз набавку савремене механизације, стварају услове за пријатнији живот и рад у Беранама.