„У последње вријеме учестали су случајеви нарушавања уређених површина на подручју града. Тако су током протекле ноћи на једном од стубова за уличну расвјету, на којима су наши радници дан прије поставили жардињере са цвијећем, нестале двије. Сјетимо се да су прије тога непознати починиоци почупали тек посађено цвијеће на зеленоj пoвршини унутар новог кружног тока – у непосредној близини градског моста, док је раније одложен отпад на једној од очишћених и засађених површина дуж обилазнице“, казао је, за наш сајт, Саво Вучетић, директор Комуналног предузећа.

текст

Истакао је у наставку да сви морамо заједно водити рачуна о изгледу мјеста у којем живимо и подсјетио да град припада свим својим грађанима.

„У циљу очувања зелених јавних површина Комунална полиција је појачала надзор. Али, желимо да још једном позовемо грађане да помогну да град буде уређен и чист. Све што радимо, чинимо у интересу свих наших суграђана и надам се да ће и они учинити све што је потребно да Беране буде чисто и уредно“, рекао је директор Вучетић.

текст

Подсјетио је на активности које су радници овог предузећа реализовали у протеклом периоду.

„У сарадњи са Општином Беране до сада смо уклонили нелегалне депоније дуж обилазнице и у близини аеродромске писте, затим у једном дијелу насеља Талум. Наши радници су посадили и поставили цвијеће на различитим локацијама. Редовно се одржавају зелене површине и хигијена у граду. У наредном периоду имаћемо нове активности у којима ћемо се трудити да град буде што љепши и уређенији“, навео је директор Комуналног.

текст

На крају је још једном поновио:

„Апелујемо на суграђане да правилно одлажу отпад – у контејнерима предвиђеним за те намјене, како би заједнички утицали на смањење броја нелегално формираних одлагалишта у граду, као и да се савјесније и одговорније односе према уређеним површинама„.