„Спорт и фудбал у Беранама изгубили су свог најбољег и најпоштенијег радника. Ти си за нас шампион и највећа легенда у 100 – годишњици постојања ФК Беране. Поносни смо што смо са тобом провели толико лијепих година, остаје нам да чувамо сјећање на тебе јер шампиони не умиру никад!“, казао је, између осталог, опраштајући се од преминулог спортског радника, Вучића Вељића – Пула, потпредсједник општине Беране, Марко Лалевић.

текст

У присуству породице, великог броја пријатеља, представника Општине Беране, бројних спортских радника, бивших и садашњих фудбалера ФК Беране, одржана је комеморација поводом смрти спортског радника и бившег фудбалера, Вучића Вељић – Пула, који је радни вијек провео у ФК Беране, у прес центру фудбалског стадиона.

текст

Минутом ћутања одата је пошта човјеку, који је, према ријечима
секретара за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО, Горана Фолића оставио неизбрисив траг у фудбалском клубу, прво као играч а онда и запослени.

текст

О икони фудбалског клуба, како су често називали Вучића Вељић – Пула они који су га познавали, а који је изненада преминуо у 63 -ој години живота, говорио је потпредсједник општине Беране Марко Лалевић, чије излагање преносимо у цјелости:

„Ожалошћена породици Вељић, поштовани пријатељи,

Драги наш Пуле,

Вијест о твојој изнененадној смрти затекла нас је јуче на стадиону, били смо скоро сви на окупу, неки на трибинама, неки на терену, затечени, у невјерици – одржан је минут ћутања, али нама који смо те најбоље знали траје и сада.

Љути смо, не на тебе, него што нас је твоја смрт претекла. И ти си знао да су у току биле завршне припреме за пријатељску утакмицу ветерана фудбалских клубова Беране и Будућност, посвећене теби, а на којој си ти треба да изведеш почетни ударац а ми сви бивши и садашњи фудбалери Берана, управа клуба, радници Спортског центра, публика, навијачи – сви заједно требали смо да ти одамо почаст, животно признање за све ове године, деценије, које си посветио ФК Беране, и безброј генерација младих фудбалера које су одрастале и стасавале поред и уз тебе…и одлазиле…а ти си увијек био ту да последњи угасиш свјетло. И кад се пјевало, и кад су се славиле велике побједе и кад се плакало, кад је било најтеже.

Много тога смо прошли заједно, сећам се кад направимо добар резултат, кад мислимо да смо непобједиви, кад сви аплаудирају, ти си био пословично смирен и опрезан, говорио си нам – „шта је шампиони, побиједили сте, па шта…“.

Сјећам се кад смо испадали из лиге, плакали смо као мала дјеца, срушио нам се био цио свијет и кад су сви отишли кући, ти си тихо ушао у свлачионицу и исто тако нам рекао:“Шта је шампиони, нема плакања, колико ће се још пута испадати и улазити у лигу, вратићемо се већ следеће године“. Зато си био посебан, без сваког фудбалера или члана управе је фудбалски клуб могао да се замисли и да живи, једино без Пула није, био си више од клуба.

И када је почела реконструкција трибине у чијој утроби си провео цео свој живот, често без струје, у влаги, хладноћи, са старим машинама за прање веша и као сви ми жељно си ишчекивао завршетак радова, али из различитих разлога од нас, ми да се дивимо и хвалимо новом, модерном објекту по УЕФА стандардима, а ти зато што си коначно могао да одахнеш и кажеш себи: „Е сад ће моћи неко да замијени“. Јер смо сви знали да у оним и онаквим условима то може да издржи и ради само Пуле.

Спорт и фудбал у Беранама изгубили су свог најбољег и најпоштенијег радника. Ти си за нас шампион и највећа легенда у 100 – годишњици постојања ФК Беране.

Поносни смо што смо са тобом провели толико лијепих година, остаје нам да чувамо сјећање на тебе јер шампиони не умиру никад!

Нека ти је вјечна слава и хвала!“.

Вучић Вељић – Пуле je сахрањен данас у 14.00 часова на гробљу у Доцу.