У галерији Полимског музеја љубитељи писане ријечи имали су прилику да уживају у промоцији књиге Снежане Дубак ,,Колијевка бескраја“.

Из свог угла о пјесникињи и њеном књижевном стваралаштву говорили су новинар, пјесник и књижевник Дарко Јововић, пјесник и професор Раде Јолић и глумац Радојица Станковић.

Наше поднебље добија још једну поетесу која је, испуњена стваралачком енергијом, изњедрила завидну пјесничку цјелину исклесану од сјећања, љубави и снова, наде и уздисаја, казао је Јововић: ,,Она је свој пјеснички првијенац извезла искрено, на један посебан и занимљив начин, хватајући се у коштац са узвишеним ријечима, онако како ју је водио унтрашњи глас и зов устрепталог срца и продуховљене душе“.

Стихозбирка ,,Колијевка бескраја“ подијељена је у три цјелине Полимље- пјесмо, колијевко, Златна птица и Дивља а твоја. Према ријечима Рада Јолића та подјела нас води ка завичају, дјетињству, носталгији, одрастању, па и до елемената страсти и пожуде. Пјесникиња је у својој књизи показала да се изборила са својим егом и своје проблеме поставила на један универзални ниво: ,,Захваљујући томе, читалац у овим стиховима неће препознати само Снежану Дубак, већ и себе“– казао је он.

Њежне и колоритне слике Снежанине поезије присутни су снажније доживјели уз звуке гитаре у извођењу Радојице Станкoвића.

Присутнима се обратила и пјесникиња која је изразила задовољство и част што је имала прилику да свој првијенац ,,Колијевка бескраја“, којег је посветила својим преминулим родитељима, промовише у свом завичају.

Модераторка програма била је Јелена Божовић.

Промоцију књиге  организовала је ЈУ ,,Пoлимски музеј“ уз подршку Општине Беране.