„Караван добрих пословних прилика“ и министарка Драгица Секулић представили су у Беранама програме подршке привреди Министарства економије. Презентација програма подршке беранским привредницима је одржана у сали Скупштине, а караван су отворили министарка Секулић и предсједник општине Драгослав Шћекић.

Предсједник Шћекић се захвалио представницимаминистарства на доласку у Беране и прилици да директно привредницима образложе мјере за стварање повољног пословног амбијента и креирање нових радних мјеста. Предсједник је говорио и о мјерама које предузима Општина, услугама које пружа Регионални бизнис центра и бизнис зони Рудеш, која ће постати прва стратешка бизнис зона од стратешког значаја у Црној Гори.

Министарка Секулић је говорила о програмима подршке  програма подршке које реализује Министарство економије и Секретаријат за развојне пројекте. Од уредбе о подстицању директних инвестиција преко различитих програма пружањем подршке у области кластера, унапређења технологије у производним предузећима и програма који се односе на консултативне и савјетодавне услуге малим и средњим предузећима. Истакла је да је данашња прилика била изузетно добра да се разговара директно са привредницима.

Након представљања мјера у дискусију су се укључили и берански привредници који су у великом броју показали интересовање за данашњи састанака и програме подршке.

Предсједник Шћекић и министарка Секулић са сарадницима су потом обишли Регионални бизнис центар, бизнис зону Рудеш и Рудник мрког угља. Госпођа Секулић се захвалила представницима РБС и Рудника, наводећи да се ту предузећа пред којима је добра перспектива и да а тек у наредном период можемо очекивати њихову пуну активност. Навела је и да ће представници Министарства у наредном периоду чешће боравити у Беранама како би унаприједили локални економски амбијент.  Директор рудника Угљеша Вучинић је навео да Рудник угља у Беранама данас запошљава преко 150 радника, да остварује производњу на мјесечном нивоу око 5.000 тона и да је већ неко вријеме у пројектима израде механизованог откопавања у руднику угља у Беранама, чиме се планира да повећати производњу и број запослених.

Вучинић је навео да су у односима рудника, Владе и локалне самоуправе најважнија три питања. То су питање  наставка дугогогодишње сарадње са Електропривредом Црне Горе по питању уговора о испоруци угља, друга ствар је посебан третман пореза и доприноса запослених рудара који раде у јамској експлотацији 200 метара испод земље и трећа ствар која је од виталног значаја јесте да се заједно са Владом Црне Горе и локалном самоуправом покуша изградња  термо-енергетског објекта у Беранама, који би значио највише за сјеверни регион.