Новинар Вечерњих новости Милутин Секуловић добитник је Награде за једногодишњи новинарски рад компаније „Новости“, за истрајно праћење литија. Секуловићу је ово друга награда ове године. Раније је добио Награду за новинарску храброст “Милан Пантић”.

Још једно признање за Секуловића: Наш суграђанин добитник награде за новинарски рад

Новинар и наш суграђанин Милутин Секуловић, дописник Вечерњих новости из Црне Горе, добио је Награду за једногодишњи новинарски рад заједно са својим колегом Велишом Кадићем, за вишемјесечно, истрајно праћење усвајања контроверзног Закона о слободи вјероисповијести и излива народног незадовољства у Црној Гори.

Признања, поводом 67. годишњице „Новости“, традиционално су додијељена јуче најуспешнијима, који су, како је саопштено из ове компаније, дали највећи допринос својим пером, фотографијом, уредничким ангажманом или неновинарским прегнућем.

„Били су у непрекидним колонама, пратећи из минута у минут шта се догађа са хапшенима, тученима, малтретиранима, а и сами су се нашли на удару власти“, саопштено је из ове компаније.

Годишње признање Секуловићу и Кадићу биће уручено накнадно због ситуације са коронавирусом.

Секуловићу је ово друга награда ове године. Раније је добио Награду за новинарску храброст “Милан Пантић” са својим колегом Велишом Кадић, за извјештавање о литијама у Црној Гори, које су мјесецима одржаване у знак протеста против усвојеног Закона о слободи вјероисповијести.

Недељко Крсмановић, директор Компаније „Новости“, и Милан Бабовић, замјеник главног и одговорног уредника, добитницима годишњих награда, уручивали су признања јуче на радним мјестима, у њиховим рубрикама. Иако је због познатих околности том чину присуствовао мали број новинара и сарадника, нису изостали громогласни аплаузи, одобравања и честитања.