Током радне посјете посјете Општини Беране, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде  Владимир Јоковић одржао је састанак са предсједником Општине Вуком Тодоровићем, фокусирајући се на досадашњу сарадњу и могуће кораке за подршку пољопривредним произвођачима у овом региону.

Разговори између министра и предсједника Општине били су усмјерени ка идентификацији кључних изазова с којима се суочавају пољопривредни произвођачи у Беранама и сјеверу. Тодоровић и министар Јоковић сагласили су се да је неопходно удружити снаге како би се побољшао положај пољопривредника и подржали њихови напори у производњи хране и развоју руралних подручја.

Према ријечима министра Јоковића, један од циљева Министарства је подршка пољопривредницима кроз различите мјере и програме који ће им омогућити боље услове за производњу и пласман својих производа.

Предсједник Општине Вуко Тодоровић истакао је важност партнерске сарадње између локалне управе и Министарства како би се осигурала адекватна подршка пољопривредницима у Беранама, у виду субвенција,  финансијске помоћи и инфраструктурних инвестиција.

Састанку су присуствовали и Генерални директор Директората за шумарство, ловство и дрвну индистрију Дарко Стојановић, савјетник у Директорату Миодраг Дошљак и шефица Кабинета пресједника Општине Дубравка Јованчевић.