На највећем дјечијем музичком такмичењу у региону  “Црна Гора у ритму Европе” у јуну мјесецу Општину Беране представљаће Јасна Делевић, ученица О.Ш. ,,Вук Караџић, раме уз раме са члановима Плесног клуба ,,Дуга“ .  Представници Берана одабрани су јуче на аудицији, која је одржана у сали Центра за културу Беране.

Представници Општине Беране имаће прилику да свој врхунски таленат за пјевање и плес за такмичење усавршавају током вишемјесечних припрема, са тренерима гласа као и умјетничким директорима сценског перформанса програма  „Црна Гора у ритму Европе“.

Манифестација је подржана од стране  амбасадора земаља Европе, Европске Уније, Аустралије и Израела. Програм “Црна Гора у ритму Европе” ће се у 2022. години,  емитовати уживо на Радио Телевизији Црне Горе.

Побједник ће бити одабран комбинацијом гласова стручног жирија, жирија градова и општина учесника телевизијског програма „Црна Гора у ритму Европе“ и гледалаца који гласају путем СМС-а, а само финале телевизијског преноса биће емитовано у директном преносу на Радио Телевизији Црне Горе (РТЦГ).