Потпредсједник Општине Беране Дамјан Ћулафић честитао је Жарку Јанковићу из Берана који је успио данас по пети пут да се упише у Гинисову књигу рекорда у дисциплини Тамишивари – разбијање бетонских плоча лактом.

Ћулафић је отворио манифестацију „Интернационална Будо гала“ у Спортској хали у Беранама.

Јанковић је за 56 секунди поломио лактом 88 блокова држећи јаје у руци. Досадашњи рекорд држао је Американац Кевин Берквиат. Са шест поена више Жарко је тај рекорд надмашио.

Потпредсједник Ћулафић је истакао да је Беране посебно поносно да је из нашег града шампион и први и једини Гинисов рекордер у Црној Гори.

„Драго ми је што је наш град домаћин једног великог, значајног и квалитетног спортског догађаја“, нагласио је Ћулафић на отварању.

Истакао је да је манифестација сјајна прилика за промоцију града и да ће локална управа ће наставити да подржава спорт.

„Захваљујем и представницима Свјетске традиционалне карате асоцијације, на челу са предсједником Данијелом Ангилеријем, који су данас гости нашег града“, поручио је, између осталог, Ћулафић.

Догађају је присуствовао и секретар за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране Владимир Асановић.

На данашњем такмичењу оборен је и Гинисов рекорд у склековима на једној руци. Давор Ћајић из мјеста Љиг у Србији урадио је 179 склекова и тако оборио Гинисов рекорд. Претходни рекорд био је 153 склека за 3. минута.

Уочи такмичења у Спортској хали, потпредсједник Ћулафић је у згради Општине организовао пријем за учеснике данашњег догађаја.

Пријему су, поред Јанковића који је и предсједник WTKA, Ангилерија и Ћајића, присуствовали и технички директор WTKA Енвер Цакићи, интернационалне судије Фолирин Мареј и Сафет Харбузи, свјетски судија Миодраг Николић и селектор WTKA федерације Црне Горе Дејан Радевић.

Том приликом гости су потпредсједнику Ћулафићу уручили захвалницу за допринос Општине Беране у организацији овог догађаја интернационалног карактера. Захваланица је уручена и предсједнику Општине Беране Вуку Тодоровићу.

Фотографије: Вук Раичевић и Општина Беране