Изожба слика Драгана Лекића, биће отворена у Спомен кући војводе Гавра Вуковића у суботу, 9. јула 2022. године  у 20 часова.

Драган Лекић је рођен у Краљима 1952. године. У Сарајеву је завршио  Ваздухопловну војну академију, а Светску књижевност на Филозофском факултету. У Београду је завршио Факултет драмских умјетности, одсјек режија и драматургија, а магистарске студије на Филозофском  факултету у Београду. Из ваздухопловно-техничке службе  прелази у „Застава филм“ гдје је радио са успјехом наставне филмове за  потребе  Војске Југославије. Радио је за  више телевизијских кућа у Србији и Црној Гори. Освајо је награде и признања као успјешан редитељ изузетног дара.

Био је вишеструко талентован и врло образован и свој немирни  дух и трагање за узвишеним смислом и суштином преносио је, поред филма,  на пјесме и на слике. Имао је више колективних изложби, а самосталну 2004. године  управо у  Спомен кући војводе Гавра Вуковића у Беранама. Исте  године трагично је изгубио живот  у саобраћају у близини Андријевице, а сахрањен је у мјесту рођења у Краљима.

 Организатор ове изложбе је Центар за културу Беране, а програм се одвија у оквиру Беранског културног љета, под покровитељством Општине Беране.