У галерији Полимског музеја отворена је изложба ликовних радова корисника Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју из Берана, у организацији НВУ Инвицтус, под називом “Радујемо се једни другима”

Изложбу су отворили директор Дневног центра Милош Бракочевић и предсједник НВУ Инвиктус Сретен Лекић.

Директор Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју,  рекао је  да ова изложба, од сада, живи један нови живот и свједочи о виталности и снази културне разноликости. “Искрено се поносим успјехом наше дјеце, јер њихов успјех је и наш успјех”, рекао је Бракочевић, проглашавајући изложбу отвореном.

Изложба ликовног стваралаштва младих из Дневног центра је друга фаза пројекта “Радујемо се једни другима”. У првој фази дјеца из Дневног центра су боравили у једнодневној посјети коњичком клубу Будућност, гдје су имали прилику да користе услуге терапеутског јахања које нуди клуб. Лекић се захвалио Полимском музеју на уступљеном галеријском простору и напоменуо да ће поставка слика бити изложена још наредна 3 дана.

За музички дио су се потрудиле Амила Ашимовић, Теа Лекић и Ивона Пајковић у класи професорица Драгане Поповић и Наташе Дјаченко.

Пројекат “Радујемо се једни другима” НВУ Инвиктус се реализује уз подршку Општине Беране из средстава годишње расподјеле за НВО.