Изложба слика и цртежа истакнутог црногорског сликара Наода Зорића биће отворена вечерас у 20.00 часова у спомен кући војводе Гравра Вуковића. Изложбу ће отворити предсједник општине Беране Драгослав Шћекић.

наод зорић беране

Наод Зорић је рођен 1968. у Ђурђевића Тари, у Црној Гори. Дипломирао је 1993. на Факултету ликовних умјетности на Цетињу, одсек сликарство, у класи професора Драгана Караџића, а две године касније завршио је постдипломске студије на ФЛУ у Београду код професора Радомира Рељића.

По мишљењу стручне јавности Зорић је један од најистакнутијих сликара средње генерације. Његови радови су јединственог израза и снажне емоције, причају причу о Црној Гори у прошлости, садашњости и будућности.

Излагао је самостално преко тридесет пута у земљи и иностранству, и добитник је бројних награда. На овогодишњем Сајму књига у Београду представљена је и монографија „Наод“ која презентује живот и стваралаштво овог аутентичног уметника.

Зорићеви радови налазе се у музејима, галеријама и приватним колекцијама. Живи и ради у Колашину.

наод зорић беране

Након јучерашњег отварања дванаесте Љетње дипломатске школе „Гавро Вуковић“, програм 40. јубиларног Беранског културног љета наставља се вечерас изложбом Зорића.

Организатор изложбе је ЈУ „Центар за културу“.