Изложба слика и цртежа истакнутог црногорског сликара Наода Зорића биће отворена вечерас у 20.00 часова у спомен кући војводе Гравра Вуковића. Изложбу ће отворити предсједник општине Беране Драгослав Шћекић.

наод зорић беране

Наод Зорић је рођен 1968. у Ђурђевића Тари, у Црној Гори. Дипломирао је 1993. на Факултету ликовних умјетности на Цетињу, одсек сликарство, у класи професора Драгана Караџића, а две године касније завршио је постдипломске студије на ФЛУ у Београду код професора Радомира Рељића.

По мишљењу стручне јавности Зорић је један од најистакнутијих сликара средње генерације. Његови радови су јединственог израза и снажне емоције, причају причу о Црној Гори у прошлости, садашњости и будућности.

Излагао је самостално преко тридесет пута у земљи и иностранству, и добитник је бројних награда. На овогодишњем Сајму књига у Београду представљена је и монографија „Наод“ која презентује живот и стваралаштво овог аутентичног уметника.

Зорићеви радови налазе се у музејима, галеријама и приватним колекцијама. Живи и ради у Колашину.

наод зорић беране

Након јучерашњег отварања дванаесте Љетње дипломатске школе „Гавро Вуковић“, програм 40. јубиларног Беранског културног љета наставља се вечерас изложбом Зорића.

Организатор изложбе је ЈУ „Центар за културу“.

print