У организацији Општине Беране – Секретаријата за спорт, културу,омладину и сарадњу са НВО и Јавне установе Полимски музеј Беране, отворена је изложба ликовног стваралаштва ученика предшколског васпитања, основних и средњих школа из Берана.

Дјечје ликовно стваралаштво које је заступљено на овој изложби, кроз ликовне радове ученика, била су директна презентација и манифестација ликовне креативности дјеце и младих Берана.

dsc_0078

На изложби су представљена 63 ликовна рада, на платну и папиру, полазника предшколске установе „Радмила Недић“, ученика основних школа „Вук Караџић“ , „Вукашин Радуновић“, „Радомир Митровић“, „Полица“, „Доња Ржаница“, „Лубнице“ , „Владислав Рајко Кораћ“ – Штитари, те ученика Гимназије Панто Малишић и Средње медицинске школе „др Бранко Зоговић“.

dsc_0013

Изложбу је отворио Зоран Јојић, секретар Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО.

Он је том приликом рекао: „ Овај догађај вечерас, скуп беранске младости је најљепша порука нашем граду. Ваши радови који су овдје, пред нама, представљају најљепши поклон и право откривање богаства коју има наша младост. Ми имамо вас и можемо рећи Беране има будућност која је данас потврдила најљепше и најтананије мисли и доживљаје радости исказане кроз ликовне радове који су пред нама“ .

У даљем говору он је истакао: „Ова изложба, треба да буде индикатор, да, обнављањем неких традиционалних манифестација, које кроз ликовно изражавање и иницијативе културних дешавања дјеце и младих,могу бити покретач и агенс који је истовремено универзалан али и конкретан , подједнако испуњен и дефинисан прошлошћу, отворен за садашњост и усмјерен ка будућности.

„Такав агенс може да конституише нови градски културни идентитет као израз урбаног и у синергији различитих идентитета може да буде исказ и мултикултурализма и подстицање њихове посебности као нечег занимљивог, привлачног и богатог“.

„Хвала вам на овом што нам пружате данас! Гледајући ове радове, убијеђен сам да Беране има своју будућност која већ и овим радовима гради сигуран свој пут“.

На крају су представницима школа и наставницима – менторима уручене захвалнице и дипломе.