Изложба слика Миомира Мише Поповића тј. његовог легата који се чува у Полимском музеју, отворена је синоћ у галерији „Марко Крстов Греговић“, у Спомен дому „Црвена комуна“ у Петровцу.

изложба миомира мише поповића

Изложбу је отворио предсједник СО Беране Новица Обрадовић, док се у име ЈУ „Музеји и галерије“ (Будва) посјетиоцима обратила, Милица Станић – Радоњић.

Отварању су присуствовали директорица Полимског музеја – Виолета Фолић, секретар за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране – Горан Фолић, као и предсједник Скупштине општине Будва – Крсто Радовић.

изложба миомира мише поповића

На изложби су представљена 22 рада великог формата, рађена техником уље на платну. Кустоскиња изложбе је мр Милијана Истијановић. Изложба ће бити отворена до 10. јула.

изложба миомира мише поповића

Подсјетимо, Миомир Мишо Поповић је рођен 1929. у Прибоју. Дипломирао је Филозофском факултету и Академији ликовних умјетности у Љубљани и Београду, у класама професора Рике Дебењака и Цуце Сокић, као и маестра Мила Милуновића.

Живио је у Беранама, Београду и Паризу. Поповић је приредио шеснаест самосталних изложби у Црној Гори и иностранству. Колективно је излагао на више од стотину изложби и престижних салона у земљи и свјетским метрополама: Београду, Скопљу, Новом Саду, Паризу, Њујорку, Ници, Кану, Женеви, Квебеку. Добитник је бројних награда и признања. Преминуо је у Паризу 2010. године.

изложба миомира мише поповића