У издању ЈУ Центар за културу из штампе је изашла књига  „Фемића кула“ аутора Милуна Петрића. Ради се о другом издању ове књиге која је први пут штампана прије  петнаест година и  изазвала је велико интересовање читалачке публике.

 Аутор у овом дјелу говори  о важном историјском догађају за ово поднебље, о борби за ослобођење од Турака приликом које је капетан Вукадин Фемић са дванаест сабораца изгорио у својој кули 1860. године. Како би се отргла од заборава, ова прича се преносила са генерације на генерацију, да би преданим радом и трудом Милуна Петрића, била овјековјечена између корица ове књиге.

Према ријечима Тамаре Кењић, директорке Центра за културу  значај издавачке дјелатности  управо је у њеној способности да чува и његује културно – историјско наслеђе. 

„Наша установа је издавач бројних значајних публикација, а ове године одлучили смо да то буде књига „Фемића кула“ аутора Милуна Петића. Аутор је на посебан и студиозан начин, кроз историјске чињенице, записе, предања и приче, приказао једно вријеме и људе у том времену.  

Због великог значаја овог дјела, његове вриједности и свједочењу о једном догађају и времену, али и ауторовог начина казивања и описивања самог догађаја, мишљења смо да књигу „Фемића кула“ треба учинити доступном широј читалачкој публици и због тога вјерујемо да заслужује поновно објављивање“ – закључила је Кењић.