Жријеб за 58. МОСИ игре одржан је јуче у Колашину, гдје су представници спортских екипа из Општине Беране сазнали своје противнике и распоред такмичења. Општина Беране ће бити заступљена са чак осам екипа, што је велики успјех за град и доказ континуираног развоја спортског програма.

Кошаркашка екипа мушкараца ће бити вођена искусним руководиоцем, професором физичке културе и лиценцираним кошаркашким тренером Блажом Ивановићем. Одбојкашка екипа жена такође ће имати професионалну подршку, а руководилац екипе ће бити професор физичке културе и лиценцирани одбојкашки тренер Милован Вешовић. Стрељаштво ће бити представљено и у мушкој и у женској конкуренцији, а руководиоц ће бити лиценцирани тренер стрељаштва Војислав Зечевић. Стони тенис ће бити представљен од стране мушке и женске играчице и лиценцираног тренера Саше Вулетић. Коначно, атлетску екипу ће водити лиценцирани тренер Драгоје Рајковић, а овај спорт ће се одржати у Беранама због недостатка атлетске стазе у Колашину.

Општина Беране је уложила значајне напоре како би обезбиједила адекватне услове за све спортисте из свих екипа. Осим смјештаја и хране( доручак, ручак и вечера) Општина је обезбиједила и превоз за четрдесет и четворо спортиста који ће представљати свој град на МОСИ играма. Овај гест показује посвећеност локалне самоуправе у подржавању и развоју спорта у Беранама.

„Општина Беране поносно ће бити представљена на 58. МОСИ играма са осам екипа и четрдесет и четворо спортиста. Наша подршка и ангажовање су неопходни како бисмо створили оптималне услове за развој спорта и пружили прилике младим талентима да се истакну. Желимо срећу свим нашим екипама и надамо се да ће постићи изванредне резултате”, казао је Секретар за спорт, Владимир Асановић.

МОСИ игре су једно од најпрестижнијих спортских такмичења у Црној Гори, окупљајући младе спортисте. Ова манифестација промовише здрав начин живота, спортски дух, размјену искустава међу спортистима и фер и пријатељску игру.