На међународној конференцији „Инвестиционе политике и потенцијали у Црној Гори“ која се одржала у Колашину учешће су узели предсједник општине Беране Драгослав Шћекић, потпредсједник Раде Кљајић, менаџер Општине Дарко Стојановић и секретар Секретаријата за финансије и економски развој Светомир Аковић.

Конференција је била једна у низу активности на пројекту „Јачање капацитета локалних самоуправа у управљању бизнис зонама“ који спроводи Министарство економије у сарадњи са УНДП-ом. Учешће је узело око тридесетак страних инвеститора који су имали прилику да виде презентације свих бизнис зона на сјеверу и евентуално покажу интересовање за остваривање пословних активности у оквиру истих. Активности на пројекту које слиједе односе се на мапирање бизнис зона и обезбјеђивање финансијских средстава кроз Капитални буџет државе у сврху комуналног опремања и даљег уређења постојећих бизнис зона.

Кроз пројкат Беране је, као и друге општине, за своје бизнис зоне добило комплетан промотивни материјал. Циљ Општине Беране је да, кроз наведени пројекат и активности које ће сама спроводити, бизнис зона Рудеш буде проглашена за једну од четири зоне од националног значаја које ће министарство прогласити у 2016. години.

Менаџер Дарко Стојановић презентирао је капацитете бизнис зоне Рудеш и повољности које она нуди за потенцијалне инвеститоре као и могућности и потенцијале читаве општине.