Обавјештавамо јавност да ће Инфо сесија и промоција Позива за додјелу бесповратних средстава (Грант шеме) – Подршка имплементацији Стратегије паметне специјализације С3 кроз пројекте, бити одржана у Беранама 17. јануара 2023., у великој Сали Општине са почетком у 11.00 часова.

Циљ ове финансијске подршке је да привреда буде отпорнија, инклузивна, паметна, заснована на принципима паметне специјализације, дигиталне и циркуларне економије. Значај оваквих грантова се огледа у оснаживању истраживача и предузетника, посебно жена и младих у Црној Гори.

Ова грант шема подржаће развој иновативних производа, услуга и процеса који су резултат сарадње са истраживачком заједницом. Ова активност ће побољшати могућности иновација у развоју и ојачати њихову улогу у имплементацији Стратегије паметне специјализације (С3). Поред тога, имплементација пројеката представљаће подстицај за даљи развој приоритетних области и даће почетни импулс имплементацији С3.

Грант шему спроводи Министарство економског развоја и туризма у сарадњи са Министарством финансија и Министарством науке и технолошког развоја, уз подршку Делегације ЕУ у Црној Гори. Средства су обезбијеђена од стране Европске уније, у оквиру Инструмента претприступне подршке за сектор Конкурентност и иновације, уз кофинансирање Владе Црне Горе.