Вриједну донацију Општој болници Беране у виду болничке опреме и заштитних маски, 30 пакетића за новорођенe бебе, затим за дјецу запослених у овој здравственој установи, као и за дјецу из социјално угрожених породица са подручја општине, уручила је данас предсједница хуманитарне фондације „Forever Friends“ из Београда, поријеклом Беранка, Ива Бабовић, уз подршку и помоћ Општине Беране.

Прије тога, одржан је састанак представника фондације, која послује у склопу компаније „Fashion Company“, и Општине Беране.

Бабовић је истакла дa њихова фондација од оснивања пружа помоћ грађанима Црне Горе.

“Вјерујем да у овим изазовним временима хуманост испуњава живот смислом, а емпатија и солидарност представљају приоритет за све нас. Заиста је посебан осјећај што сам у прилици да, кроз фондацију на чијем сам челу, помогнем Беранама, у које су дубоко усађени коријени моје породице.

Град мог рођења за мене представља симбол части и исконске снаге и ова донација је начин да пружимо додатно охрабрење и помоћ у јеку пандемије”, казала је Ива Бабовић, предсједница „Forever Friend“.

Дарко Стојановић, савјетник предсједника општине, изразио је задовољство што је Општина Беране дио једне, како је нагласио, значајне акције, изражавајући уједно очекивање да ће у наредном периоду на радост свих рањивих таргетираних група сарадња бити настављена.

„Посебно ми је драго ми је што сте ви ћерка великог добротвора и угледног привредника, нашег Беранца, господина Милије Бабовића, који је раније најчешће помагао берански спорт“, казао је Стојановић, обраћајући се предсједници поменуте хуманитарне фондације.

Према ријечима Младена Стијовића, помоћника секретара за општу управу и друштвене дјелатности, врата локалне управе су увијек отворена за овакве и сличне хуманитарне и солидарне акције.

„Ми у реосорном секретаријату 365 дана у години спроводимо активности у области социјалне и дјечје заштите, сарађујемо са многим организацијама. Задовољство је што смо заједно са вама дио ове значајне акције захваљујући којој ћемо нашим становницима, који су у стању социјалне потребе, олакшати како празничне, тако и наредне дане“, рекао је Стијовић, подсјећајући да се локална управа свакодневно суочава са великим бројем захтјева који се тичу појединаца и породица који се налазе у тешком материјалном стању, као и да је то проблем на чије рјешавање мора утицати држава а да је Општина Беране отворена за сарадњу.

Помоћница у Секретаријату за пројекте и инвестиције, Маја Пешић захвалила се фондацији „Forever Friends“ на досадашњој сарадњи и изразила очекивање да ће се иста наставити и убудуће.

„Битно је да оваквих хуманих акција убудуће буде што више, тако да се надамо наставку сарадње“, поручила је Пешић.

Састанаку у Општини присуствовали су још Никола Урошевић, шеф Бироа за односе са јавношћу, и Вања Бубања, савјетница у Секретаријату за општу управу и друштвене дјелатности.

Подршка Општој болници Беране и њеним медицинским радницима

У знак захвалности љекарима, медицинским сестрама, лабораторијским техничарима и осталом медицинском особљу регионалне Ковид болнице за Сјеверни регион, који су показали да испод бијелог мантила куца највеће срце, Forever Friends фондација обезбиједила је поклон пакетиће за дјецу ових хероја.

Општој болници Беране данас је уручена и донације у виду 100 комплета постељине, као и 30 пакета за тек рођене бебе на гинеколошко-акушерском одјељењу.

Поклон пакетићи за најмлађе

Подстакнути жељом да унесу радост у ђечја срца, чланови фондације припремили су пакетиће за преко 100 малишана из социјално угрожених породица у Беранама.

Предсједница Ива Бабовић посјетила је породицу Малевић, која броји десет чланова, из Горње Будимље и шесточлану породицу Маринковић из Петњика, којима је уручила поклон пакете и на тај начин им уљепшала почетак 2021. године.

Посредством Општине Беране наредних дана биће подијељени пакетићи малишанима из преосталих социјално угрожених породица.

Донација маски за вишекратну употребу

Фондација Иве Бабовић је обезбиједила и уручила 200 заштитних маски за најбоље спортисте и студенте из Берана, који својим постигнућима пружају позитивни примјер младима и представљају понос цијеле општине.

Посјета манастру Ђурђеви Ступови и састанак са владиком

Директорка фондације Ива Бабовић са својим сарадницима посјетила је манастир Ђурђеви Ступови гдје се састала са епископом будимљанско-никшићким и администратором Митрополије црногорско-приморске, Г. Јоаникијем.

Помажу изградњу храма, донирали респиратор

Породица Бабовић је један од донатора изградње храма Светог Сименона Миротичивог у Беранама.

Forever Friends фондација из Београда, која дјелује на територији Србије и Црне Горе, у протеклој години донирала је Црвеном крсту Црне Горе 20.000 евра за куповину респиратора, као помоћ у лијечењу заражених вирусом КОВИД-19.

У оквиру пакета донације обезбијеђене су и 72 тоне брашна за најсиромашније црногорске општине, како би лакше превазишли тежак период са којим се заједно суочавамо.