„Општина Беране се неизмјерно захваљује власнику и менаџменту Хотела Беране што су уступили своје расположиве капацитете. Ово је примјер друштвено одговорног понашања“, наводи се у саопштењу Општинског тима за заштиту и спашавање, на челу са предсједником општине Беране Драгославом Шћекићем.

Хотел Беране обезбиједио смјештај за љекаре и медицинске раднике

Љекари и медицински радници Опште болнице у Беранама који долазе у директан контакт са пацијентима обољелим од новог коронавируса, смјештени су у Хотелу Беране.

„Општински тим за заштиту и спашавање веома посвећено се бавио планирањем и организацијом смјештаја љекара и медицинских радника који раде са обољелим пацијентима. Захваљујући безрезервној подршци управе Хотела Беране, исти нам је у потпуности на располагању, тако да су у њему већ смјештени здравствени радници“, казао је предсједник општине и предсједник Општинског тима, Драгослав Шћекић и уједно се захвалио власницима хотела „С“ и смjештаја „Поповић“ из Берана, чији су, такође, смјештајни капацитети на располагању у случају потребе.

Подсјећамо, беранска Општа болница проглашена је за Ковид болницу од стране Националног координационог тијела за заразне болести Владе Црне Горе, усљед чега ће се сви пацијенти инфицирани коронавирусом са сјевера Црне Горе упућивати у ову болницу.