„Грађански сат“ посвећен промоцији војног позива, добровољног служења војног рока, као и образовања на војним академијама одржан је данас у великој сали СО Беране.

tekst

Министарство одбране, у сарадњи са Општином Беране, данас је нашем граду представило пројекат „Грађански сат“, у оквиру којег су младим људима презентоване предности војног позива, могућности и бенефити које Војска Црне Горе пружа, не само приликом запослења, већ и стипендирања школовања и стручног усавршавања.

Овим поводом присутнима су се обратили, предсједник општине Беране, Драгослав Шћекић и генерални директор Директората за људске ресурсе, Михаило Волков.

Предсједник Шћекић је изразио задовољство што се овај значајн пројекат представља у Беранама.

„Ово је, са једне стране, добар примјер јачања сарадње ресорног министарства са нашом локалном самоуправом, а са друге одлична прилика да у непосредном контакту и комуникацији добијемо потребне информације о томе шта у овом нашем, мирнодобском времену значи служење војног рока“, казао је предсједник и додао да институција Војске  и војника носи са собом изузетан државни значај.

tekst

„Зато и посебно истичем сарадњу на свим нивоима, која је пријеко потребна, како би сви дијелили осјећај задовољства и успјеха – припадници Војске, локална самоуправа, држава и друштво у цјелини“, навео је предсједник.

Директор Директората у Министарству одбране је казао да они који заврше војну академију не чекају посао, већ посао чека њих.

„Војску Црне Горе као институцију од изузетног државног значаја треба оснажити, приближавањем војног позива младим људима и упознавањем са предностима које нудимо“, казао је Волков.

Он је истакао да је наша војска најмлађа у региону и да осим стипендирања и школовања војног кадра на престижним академијама у свијету, Министарство одбране омогућава образовање љекара, инжењера саобраћајне и грађевинске струке и других цивилних занимања потребних Војсци.

tekst

„Највише заинтереованих за наше програме влада код младих на сјеверу Црне Горе тако да ћемо управо одавде и почети са обукама“, подвукао је Волков на крају.

Током Грађанског сата у Беранама, који ће до средине јуна бити одржан, како је планирано, у свим црногорским општинама, ученици средњих школа из нашег града имали су прилику да се упознају и са актуелним и предстојећим огласима Министарства одбране, као и о најпопуларнијем пројекту код средњошколаца – Љетњем војном кампу.

tekst