Општина Беране ће у наредном периоду приступити изради Локалне стратегије запошљавања са акционим планом за 2021. годину.

Формирано Локално партнерство за запошљавање

Министарство рада и социјалног старања спроводи пројекат „Даљи развој локалних иницијатива за запошљавање у Црној Гори“ који је финансира из ЕУ – ИПА средстава у оквиру Секторског програма за запошљавање, образовање и социјалну политику 2015-2017. године.

Тим поводом у радној посјети Општини Беране боравила је вођа поменутог пројекта Мери Лорeнчић која се састала са предсједником општине Драгославом Шћекићем, потпредсједником Радем Кљајићем и контакт особом на пројекту Милицом Рачић.

Гошћа је информисала представнике локалне управе о статусу пројекта, улози и обавезама Општине Беране у даљим активностима.

„Општина Беране је једна од 22 црногорске општине у којима ће се у наредних годину дана имплементирати овај пројекат“, казала је Лорeнчић.

Формирано Локално партнерство за запошљавање

Након тога услиједио је први радни састанак са члановима Локалног партнерства за запошљавање.

Према ријечима Данке Голубовић, савјетнице у Општини Беране и координаторке, у оквиру пројекта спроводи се анализа локалних тржишта рада у Црној Гори и припрема нацрт Националне стратегије запошљавања.

„У Беранама је формирано Локално партнерство за запошљавање које ће радити на припреми нацрта Стратегије запошљавања општине Беране, као и на изради годишњег Акционог плана запошљавања за 2021. годину“, објаснила је Голубовић.

Састанку је присуствовао, поред чланова радне групе, потпредсједник општине Марко Лалевић.