Предсједник Општине Беране Вуко Тодоровић и потпредсједник Дамјан Ћулафић угостили су господина Ендија Бару (Andy Bara), фудбалског менаџера и власника фирме „Niagara Sports Company“, којем је наш градски фудбалски клуб, данас, на сједници Скупштине општине Беране, кроз уговор о спонзорству, повјерен на управљање у периоду од пет година.


На састанку, којем су присуствовали и сарадници господина Баре, изражено је задовољство што је у Беранама, коначно, пружена прилика за улагање иностраног капитала у спорт, с увјерењем да ће то у наш град донијети и европске стандарде у спорту.

Власник менаџерске фирме са којом ће Општина Беране закључити уговор о спонзорству и управљању Фудбалским клубом „Беране“ је изложио детаљно своје спортске и пословне планове, са посебним акцентом на омладинску школу фудбала и фокусом на визију да фудбалски клуб буде стандардни прволигаш.

Предсједник Тодоровић је изразио жељу да нови уговор о спонзорству и управљању донесе нову пословну и спортску енергију у Беране, као и да се у што скоријем периоду осјете бенефити од првог јавно-приватног партнерског односа у беранском спорту.

Потпредсједник Ћулафић је госте упознао са током данашње сједнице Скупштине општине и чињеницом да је спонзорски аранжман подржан са апсолутном већином гласова у локалном парламенту, оцијенивши да је и став већине одборника био да се овом партнерском аранжману пружи прилика и подршка, а са циљем да се то одрази на опште добро свих људи који су, животом или послом, везани за фудбал у Беранама.

Истовремено је гост упознат са новим инфраструктурним плановима, а посебно са околношћу да ће се, у најскорије вријеме, отпочети са изградњом западне трибине на градском фудбалском стадиону, за коју је расписивање тендера за извођење радова у завршној фази.