Берански стријелци су четврту годину заредом освојили злато у екипној конкуренцији (мушкарци) на Међуопштинским омладинским спортским играма у Сокоцу, поставивши уједно и нови рекорд, док је у појединачној конкуренцији Миљан Девић узео златну медаљу, Милош Божовић сребрну, а Немања Обрадовић – иначе троструки шампион игара, овога пута је завршио као петопласирани. У укупном скору, дјевојке и момци су ове године од осам могућих медаља узели чак пет – од чега си четири златне и једна сребрна, чиме су наставили доминацију на играма.

Девић и Божовић погађају само медаље

Шампион Девић је злато на МОСИ преузео од свог клубског друга Обрадовића, који је три године заредом освајао прво мјесто на играма.

„Задовољан сам оствареним успјехом у заиста јакој конкуренцији. Велике заслуге припадају мом тренеру Војиславу Зечевићу, који је напорно радио са нама током припрема за игре. Захваљујући томе ја сам успио сам да узмем златну медаљу, као и да оборимо екипно МОСИ рекорд из 1989. године – уједно заузевши прво мјесто“, казао је најбољи стријелац такмичења и члан СК „Доње Луге“, Миљан Девић.

Он је објаснио да између њих у екипи нема ривалитета, обзиром да су се током појединачног надметања такмичили један против другог.

„Прије свега је присутно другарство тако да се увијек радују успјесима које постижемо заједно или појединачно“, навео је он.

Освајач сребрне медаље на МОСИ и златне на недавно одржаним Играма малих земаља у Будви, Милош Божовић је истакао да је задовољан постигнутим резултатом, иако сматра, да је то могло бити и боље.

„Велика борба је била до самог краја. На крају је одлучивао број центара, гдје сам ја заостајао за два центра. То је спорт, то је броба. Све у свему задовољан сам оним што сам показао током такмичења“, рекао је Божовић – члан СК „Беране“, који четврти пут осваја медаљу на МОСИ од када траје доминација Беранаца на играма.

Његов велики успјех у Будви када је освојио злато препознале су Општина Беране и Министарство одбране – имајући у виду да је он војник по уговору.

„Био сам на пријемима тим поводом и овим путем се свима њима најискреније захваљујем на указаној пажњи “, казао нам је овај скромни момак са ким је у пратњи био његов тренер Жељко Божовић.

Троструки првак МОСИ Немања Обрадовић из СК „Доње Луге“, који је сада звршио на петом мјесту, рекао нам је да му срећа није била наклоњена али да је упркос томе задовољан својим учинком.

„Искористио бих прилику да честитам Миљану и Милошу на освојеним медаљама и захвалим се нашем тренеру без кога наши успјеси не би били могући“, навео је он и објаснио да у истом саставу трећи пут учествују екипно на МОСИ и освајају медаље.

Војислав Зечевић, тренер из стрељачког клуба „Доње Луге“, казао је да је ово је највећи успјех беранског стрељаштва од када постоји и није скривао задовољство због оствареног успјеха.

 „Оборен је рекорд МОСИ из 1989. године из Бијелог Поља – за један круг, који су држали браћа Обадовић и Дејан Шћекић“, напоменуо је он.

На крају је посебно поменуо Жељка Обадовића, предсједника Стрељачког савеза општине Беране, захваљујући коме је, према његовим ријечима, постављен програм развоја беранског стрељаштва 2012. Године и чији стријелци биљеже велике успјехе годинама уназад.

Подсјетимо, дјевојке су јуче такође екипно биле најбоље док је у појединачној конкуренцији Светиславка – Беба Ђурашковић освојила златну медаљу.