Служба заштите и спашавања општине Беране: Поновљена детаљна дезинфекција здравствених установа и насеља Риверсајд. У току је други круг дезинфекције свих стамбених зграда, настављено прање улица, дезинфиковани улази и прилази великих маркета, центара… Помоћ МУП-а приликом гашења пожара у Будимљи. Апел суграђанима да не изазивају пожаре.

У склопу епидемиолошких мjера против ширења заразе корона вирусом, Служба заштите је поновила детаљну дезинфекцију улаза и прилаза, као и простора унутар самих установа здравствене заштите у Беранама – Дом здравља и Општа болница. Такође је поновљена акција дезинфекције избјегличког насеља Риверсајд на Рудешу.

Упоредо са поменутим активностима запослени у Служби заштите наставили су са чишћењем и прањем приградских и градских улица, а уједно су започели друг круг дезинфекције свих стамбених зграда на подручју града.

Дезинфекцијом ће бити обухваћени улази зграда, као и степеништа од првог до посљедњег спрата, односно заједничке просторије, као што је то био случај први пут, саопштено је из ове Службе.

“У два наврата смо дезинфиковали прилазе и улазе великих маркета у Беранама, као и центара Десетка, Оков и Кипс”, казао је начелник Службе заштите и спашавања, Тихомир Богавац.

У реализацији ових веома важних активности., које се спроводе у циљу спречавања појављивања новог вируса КОВИД -19 у Беранама, како је истакао Богавац, ометају нас свакодневни шумски пожари на широј територији општине.

“Приликом пожара у Будимљи, током јучерашњег дана, велику помоћ при гашењу је пружило Министарство унутрашњих послова, употребом њихових специјалних авиона за ове намјене. На нашу молбу авиони су стигли у Беране, иако је по првобитном плану било да гасе пожаре на територији општине Пљевља”, казао је Богавац и навео да су од стране беранске Службе заштите пуњени водом и још једном апеловао да се не изазивају пожари.

“Апел грађанима да током сезонских пољопривредних радова не изазивају пожаре јер се ангажовањем Службе заштите на гашењу пожара успорава акција дезинфекције”, поновио је Богавац.