Другог фестивалског дана изведена су четири програма за дјецу. На сцени Центра за културу у 10:00 часова, Агенција за продуцентске и умјетничке дјелатности „Три за грош“ из Београда, представила се позоришном представом „Глумаштарије“. Гости приликом извођења представе били су и дјеца из Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју, малишани из дјечјег вртића и ученици из нижих разреда основних школа.

Сјајан глумачки трио предвођен Миљаном Прљетом, познатим београдским глумцем, отшкринуо је дјеци врата позоришних тајни и чаролија уз динамичну игру, честе трансформације и комуникацију са публиком. Програмом „Дјечје игре без граница“ на платоу испред Општине Беране, овај београдски тим „Три за грош“ наставио је дружење са дјецом уз музику, игру, едукацију и такмичења у којима су главни актери управо била дјеца.

У 14:00 сати у Центру за културу представио се Драмски студио из Плава, позоришном представом „Луда журка“. У тексту Тода Николетића који говори о љубави али и у интерпретацији плавских аматера уживала је наша најмлађа публика.

На крају другог фестивалског дана у 17:00 сати на сцени Центра за културу наступио је и глумац Радојица Станковић један од иницијатора овог фестивала. Популарни Шанта Панта одиграо је представу „Ко то теби љубав даје“. Уз много музике игре и радости у којем су дјеца свесрдно учествовала протекао је и овај програм.

Другог дана фестивала програме је посјетило око 1000 малишана, што потврђује оправданост и значај овог фестивала који су Центар за културу и Општина Беране поклонили својим најмлађим суграђанима. Сви програми су бесплатни а управе школа организовано доводе дјецу у заказаним терминима. Насмијана и раздрагана лица дјеце најбољи су показатељ значаја овог фестивала.