У Црној Гори од 2. 06. до 05.06. 2022. године, одржава се друга Међународна Хидро Авио Регата – МонтАдриа, која има за циљ промоцију хидро авијације, валоризацију заборављених црногорских аеродрома, али и промоцију туризма, те љепота Црне Горе , као и промовисање Авио клубова. Отварање друге Међунардоне Хидро Авио Регате МонтАдриа заказано је за 2. јун у 15 сати, на Синхро платоу испред музеја у Порто Монтенегру и 3. јуна на аеродрому у Беранама са почетком у 15 сати.


Први дан овогодишње друге Медјународне Хидро Авио Регате – Монтадриа ( 02.06.), посвећен је херојима Боке Которске. Планиране активности тога дана биће реализоване у Порто- Монтенегру. Други дан регате ( 03.06.) , посвећен је црногорским аеродромима, како оним који су у финкцији, тако и онима заборављенима. Планиране активности биће реализоване на Аеродрому у Беранама. Трећи дан ( 04.06.), посвећен је промоцији туристичких потенцијала и љепотама Црне Горе. Тога дана планиране су активности у Плаву, Улцињу и на Скадарском језеру.
Друга Медјународна Хидро Авио Регата – Монтадриа, пружиће свим заинтересованим посјетиоцима прилику да се упознају са хидроавијациом и њеним историјом и развојем, а биће у прилици и да виде бројне ваздухоплове из 12 земаља Европе.


Прошле године , на првој Медјународној Хидро Авио Регати исписане су нове странице Црногорске хидроавијације и по први пут у историји реализовано је слијетање ваздухоплова на Пивско, Шаско и Плавско језеро.