На сједници Скупштине општине Беране, која је сазвана по хитном поступку, за предсједника општине изабран је Драгослав Шћекић, који је и до сада обављао ту функцију. За његов избор гласало је 18 одборника коалиције Здраво Беране и Демократске Црне Горе, док је 16 одборника коалиције ДПС – СД – БС било против.

Обраћање предсједника Шћекића преносимо у цјелости:

„Уважени одборници, поштовани пријатељи, драги грађани!

Част ми је и задовољство да вас најискреније поздравим са овога мјеста. Истовремено, привилегија коју вам доноси мјесто Предсједника Општине, уједно представља и одговорност и обавезу да сви скупа дамо свој максимум како би наш град искористио све своје потенцијале и заузео оно мјесто на мапи наше државе које му сигурно и припада.

Свакако да користим овај моменат да упутим ријечи захвалности одборницима који су ми указали повјерење и самим тим потврдили оно што су наши суграђани показали на изборима у фебруару, а затим и у марту. Искрено поздрављам и одборнике који су данас имали другачије мишљење, уз мој лични став и жељу да различитост политичког мишљења представља подстрек и додатни квалитет приликом доношења крупних, битних одлука за развој нашег града. Желим само да вас још једном подсјетим да су створени све претпоставке за реализацију крупних, инфраструктурних пројеката и да у том правцу очекујем пуну подршку свих субјеката.

Оно што желим овом приликом да потенцирам јесте чињеница да нам грађанин и његов живот морају бити на првом мјесту, и да у том правцу сви до једнога морамо бити свјесни своје улоге без обзира на политичку припадност. Управо због тога вас и позивам, да у интересу Беранаца и Беранки превазиђемо подјеле и да нам разговор и сарадња буду идеја водиља у изградњи бољих, љепших и здравијих Берана.

Одговорно тврдим да ћу бити Предсједник свих грађана Берана, без обзира на политичку, вјерску или било коју другу припадност. У том правцу, равномјеран развој нашег града представља приоритет и на томе ћу од првог дана свог мандата предано радити. Желим и данас да истакнем да све оно што смо као коалиција „Здраво Беране“ понудили у предизборној причи неће бити само празно слово на папиру. Сигуран сам да ћемо са нашим партнерима из Демократске Црне Горе сваку ставку из предизборних програма преточити у дјело и наставити све започете и спремне пројекте. Уосталом, о свему овоме коначну ријеч, као и до сада, дају искључиво грађани. Њихов суд је једино мјеродаван и они су ти који вам дају или одузимају повјерење. Сигуран сам да их ни сада нећемо изневјерити, и да ћемо скупа са њима, и са свима који искажу добре и поштене намјере градити модерније и економски јаче Беране.

У овом дијелу морам поменути и сарадњу са Владом Црне Горе, уз моје искрено очекивање да та сарадња буде на много интензивнијем и значајнијем нивоу, уз елиминисање било које врсте опструкције.

Поштовани одборници, врата мог кабинета широм су вам отворена. Отворена за све вас, који желите разговор и сарадњу, за све вас који желите скупа да радимо за добробит овога града и наше државе. Немамо права на грешку и на узалудно трошење времена.

И на крају вас позивам да, у складу са добијеним повјерењем на изборима, у складу са функцијом коју обављамо, са максималном дозом одговорности учествујемо у раду и овог парламента као и у активностима локалне управе. Вјерујте ми да је свака функција, од одборничке па до предсједничке, мала и минорна у односу на приоритет који себи данас постављамо, а то је стварање услова за економски и сваки други развој наших Берана. Ово посебно потенцирам из разлога што смо у претходном периоду имали један период, рекао бих, политичког мучења због, морам рећи несавјесног обављања одборничке функције и злоупотребе политичке листе и мјеста на њој. У овом мандату не смијемо да дозволимо нешто слично. Немамо право да спутавамо рад извршне власти у правцу реализације најзначајнијих пројеката. Посебна је одговорност на функционерима, изабраним или предложеним од стране извршне или законодавне власти. Они морају бити свјесни и функције и тренутка свог политичког, али и личног и професионалног дјеловања. Било који пропуст, неизвршавање својих обавеза повлачи за собом и одговорност без обзира на припадност одређеној политичкој партији или субјекту.

Уважени одборници, желим да подијелим са вама и моје увјерење да су времена личних, ускопартијских интереса иза нас и да смо увелико свјесни тешког економског амбијента који нас окружује. Он нас додатно обавезује да оставимо по страни неки тренутачни политички моменат или сегмент, и да у сваком тренутку свјесно и савјесно предамо себе за наш град. Живот наших Беранки и Беранаца мора бити приоритет и сврха нашег политичког ђеловања, како власти, тако и опозиције. И управо та пролазност наших политичких функција не даје нам право да се понашамо неодговорно. Сигуран сам да сте и ви као одборници, и ја као Предсједник свјесни тога.
У том правцу, у правцу искреног позива и моје жеље да нам опште добро буде изнад појединачног, искрено вам се још једном захваљујем, поздрављам вас и желим личну и породичну срећу“.

Поред ове Одлуке о избору Предсједника Општине, одборници су донијели и одлуке о избору радних тијела Скупштине и Одлуку о потврђивању Одлуке предсједника Општине о привременом финансирању буџетских корисника општине  Беране за период од 01.01. – 31. 03. 2018. године.

На истој сједници Скупштина је за потпредсјендика СО Беране изабрала одборника Горана Киковића, који ће ту дужност обављати волонтерски.