Дозвољено коришћење спомен парка на Јасиковцу, четири градска парка и шеталишта на обилазници;   на снази и даље забрана коришћења аеродромске писте

Општински тим за заштиту и спашавање Општине Беране је у циљу спречавања ширења вируса КОВИД – 19 на данашњој седмој сједници донио нове мјере којима се дозвољава коришћење паркова и парк шума на подручју општине Беране (излетиште код спомен парка на Јасиковцу, као и четири градска парка – Цветни парк, парк поред Храма, велики парк поред Лима и парк у МЗ Стари град) и шеталишта у улици Мира и слободе (градска обилазница поред Лима) у сврху упражњавања индивидуалних спортских и рекреативних физичких активности попут трчања, џогинга и др. уз обавезно држање дистанце и поштовање свих осталих мјера превенције, а посебно физичке дистанце. 

Новe мјерe важe од сриједе, 22. априла, од 17.00 сати, и примјењиваће се до 4. маја 2020. године.

Наведено је да је и даље забрањено коришћење аеродромске писте у сврху рекреације и спорта, као и саобраћај за моторна возила на овом простору.

Разлог за такву одлуку је и то што ће аеродромски простор у наредном периоду наставити да користе специјални авиони приликом гашења пожара у неприступачним дјеловима наше општине до којих не могу доћи возила Службе заштите и спашавања општине Беране.

Подсјећамо, Национално координационо тијело за заразне болести Владе Црне Горе дало је на јучерашњој сједници сагласност на ублажавање појединих привремених мјера уведених ради заштите здравља и живота грађана. Анализирајући епидемиолошку ситуацију одлучено је на предлог Института за јавно здравље, да забрана кретања, која је до сада важила од 19:00 сати радним даном, суботом од 13:00, а недјељом од 11:00 сати, до пет сати ујутро наредног дана убудуће важи од 23:00 сата свим данима.

Наглашено је да је и даље обавезно држање дистанце и поштовање свих осталих мјера превенције, а посебно физичке дистанце.

Наредбом коју је донијела Влада Црне Горе забрањују се окупљања у затвореним и на отвореним просторима, а препорукама је јасно стављено до знања да грађани, осим у случају пријеке потребе, требају да остану код куће.

Из тима још једном апелују на суграђане да се придржавају Наредбе како бисмо евентулну могућност појаве и ширења вируса КОВИД -19 свели на минимум.

Дозвољено коришћење спомен парка на Јасиковцу, четири градска парка и шеталишта на обилазници;   на снази и даље забрана коришћења аеродромске писте