У ресторану „Huiras“ у Минхену, у организацији њемачко- црногорског удружења „ДеМонте“, током викенда je одржано хуманитарно вече поводом прикупљaња средстава за установу Дневни центар за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју.

Делегација Општине Беране у саставу Драгослав Шћекић, предсједник општине, Милош Бракочевић, директор Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју, Данка Голубовић, савјетница у Служби менаџера, и Сретен Лекић, савјетник у Општини, на позив организатора, присуствовала је донаторској вечери.

Предсједник Шћекић је у свом обраћању поздравио организаторе и домаћине ове вечери, који и на овај начин показују бригу о свом крају, свом граду и својој земљи.

„Ово вече има посебну тежину и снагу имајући у виду хуманитарни карактер, као и сами пројекат о којем је ријеч. Општина Беране је и до сада пружала свој максимум када је у питању ова категиорија наше дјеце. Зато смо и вечерас овдје са вама. Црна Гора као држава и ми као друштво у цејелини морамо бити свјесни колико је потребно снаге, воље, жеље и знања како би се корисницима Дневног центра омогућили њега, медицински надзор, социјализација, оспособљавање, за самосталност у свакодневним животним активностима“, казао је предсједник и додао да свакако да не смијемо заборавити чињеницу да ова установа пружа и васпитно – образовни рад у којем се стичу многобројне вјештине неопходне нашој дјеци са оваквим потеребама“, нагласио је предсједник.

„Све су ово разлози који Беранама као локалној управи и мени као њеном првом човјеку дају додатни импулс да будемо са вама и дио вас“, поручио је на крају.

У име Дневног центра, организаторима се на овом хуманом гесту, захвалио лично, директор ове установе Милош Бракочевић.

Средства прикупљена овом приликом биће искориштена за набавку специјализоване опреме за потребе поменуте установе.

Напомене ради, удружење „ДеМонте“ основано је 2015. године, а поред црногорских, окупља и њемачке грађане, који се несебично одазивају хуманитарним акцијама.