У склопу акције „Спорт у беранским школама“ коју спроводи Секретаријат за спорт културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране, а у циљу унапређења и развоја школског спорта, Рукометни савез Црне Горе обезбиједио је вриједну донацију рукометне реквизите и опреме за Основну школу на Полици.

Секретаријат за спорт културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране је након обиласка васпитних установа на територији беранске општине уочио недостатак спортске опреме, за реализацију часова физичког васпитања и уопште за упражњавање спортова према којима дјеца у Беранама имају афинитета.

Данашња акција је први корак у реализацији овог пројекта и замишљена је као сукцесиван и дужи процес.

Присутним представницима обратио се директор Владан Фолић, захвалио се на овом лијепом гесту Општине Беране и Рукометног савеза Црне Горе.

Предсједник Рукометног савеза Црне Горе Петар Каписода са својим сарадницима уручио је рукометну опрему ученицима Основне Школе на Полици.

Након посјете Основној школи на Полици, Петар Каписода је са својим сарадницима посјетио Општину Беране и исказао задовољство на указаним резултатима које Општина Беране са својим скромним финансијским средствима упућује према спортској инфраструктури.

 „Велика подршка за спортске клубове је то што су финансијски ослоњени на Општину, треба привољети и приватне клубове. Драго ми је што смо били дио ове акције и што смо учествовали у истој“ рекао је Каписода.

Општина Беране према ријечима потпредсједника Општине Дарка Стојановића, пружа пуну подршку спорту, у циљу развоја рукомета, стварања младих играча, који ће представљати јак потенцијал беранског рукомета. Поздравио је гест Рукометног савеза Црне Горе који се тиче донирања рукометних реквизита и опреме. Истиче да је Беране град рукомета, и да Општина Беране улаже све напоре да кроз свој скромни буџет помогне развоју спорта.

Сарадња између Секретаријата за спорт културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране и Рукометног савеза Црне Горе ће се наставити у 2022. години.

Састанку су присуствовали секретар Савеза Емир Бешлија, члан УО РСЦГ Максим Шћекић, помоћник секретара Секретаријата за спорт културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране, Предраг Шћекић, предсједник Управног одбора РК „Беране 1949“ Милун Данић, члан УО ЖРК Беране Нада Кењић, и савјетница у служби предсједника Ивана Милошевић.