Невладина организација “Инвиктус” у оквиру пројекта “Круг”, у циљу унапређења рекреативно- рехабилитационих радионица, донирала је собно бицикло за кориснике ЈУ ,,Дневни центар за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју“. Пројекат “КРУГ”, који реализује НВО ,,Инвиктус” , подржан је од стране Општине Беране кроз  расподјелу средстава за финансирање пројеката невладиних организација за 2022. годину.

 “У складу са називом, циљ пројекта је да направимо кружни систем сарадње невладиног сектора, локалне управе, Министарства спорта и младих, Центра за социјални рад, здравственог система, предшколских и школских јавних установа,  Дневног центра, родитеља и Специјалне Олимпијаде Црне Горе, која је и партнер на овом пројекту”, казао је Сретен Лекић, предсједник  НВО ,,Инвиктус“.

У Беранама, одржан је и састанак представника институција које се баве радом са дјецом и одраслима са интелектуалним сметњама и тешкоћама у развоју, на коме су  представљене активности спортске организације ,,Специјална Олимпијада Црне Горе“. Основни циљ ове организације представља организовање спортских активности и такмичења у Црној Гори  за дјецу и одрасле ове циљне групе.

Александар Вуксановић, предсједник Црногорског савеза Специјалне Олимпијаде, казао је да Специјална Олимпијада даје једнаке могућности свим особама са интелектуалним сметњама да кроз спорт искажу свој пуни потенцијал и остваре завидне спортске резултате.