Пројекат “Једнаке могућности за све ” спроводи доо “Водовод и канализација” Беране , партнер на пројекту је Општина Беране која има позитивну праксу у имплементацији пројеката за особе са инвалидитетом, а финансира га у склопу програма професионалне рехабилитације и активне политике запошљавања и запошљавања особа са инвалидитетом Завод за запошљавање  Црне Горе.

Додјелом сертификата полазницима,  завршена је обука у оквиру пројекта  “Једнаке могућности за све”, чији је циљ унапређење положаја ОСИ у Црној Гори , њихово укључивање у свим областима друштва на равноправној основи, као и повећање знања и компетенција и запошљавање након стицања истих.

Пројекат траје годину дана, а обука полазника трајала је три мјесеца, казала је пројект менаџер Маријана Марјановић.

“Обуку за административне раднике спроводила је ОШ “Вук Караџић”, док је Водовод као носилац пројекта спровео обуку за водоинсталатере. По два полазника, која су се обучила за водоинсталатера и административног радника, остаће да раде у Општини и Водоводу наредних шест мјесеци“, истакла је Марјановић.

Помоћница секретара за инвестиције и пројекат Маја Пешић подсјетила је да је вриједност овог пројекта 45 хиљада еура.

“Пројектом је предвиђено да, након радног ангажмана два полазника у трајању од шест мјесеци, једна особа која је прошла обуку буде примљена на одређено вријеме у радни однос у Општини Беране. Исти поступак биће спроведен и у Д.О.О. “Водовод и канализација”, појаснила је Пешић.

Сертификате полазницима који су се обучавали за рад у Водоводу уручио је директор овог предузећа Вуко Тодоровић, а полазницима који су се обучавали за административног радника, потпредсједник Општине Беране Марко Лалевић.