У малој сали Општине, додјелом сертификата, завршена је имплементација пројекта „Пружите нам шансу“.

Пројекат је успјешно спровела Општина Беране, а финансирао Завод за запошљавање Црне Горе у склопу професионалне рехабилитације и активне политике запошљавања и запошљавања особа са инвалидитетом.

Његовом имплементацијом дат је допринос запошљавању ових лица, кроз усвајање знања и вјештина за квалитетно и успјешно обављање посла из области грађевински струке, тачније помоћни столар у грађевини.

Сертификате полазницима уручио је Драгутин Јоксимовић, потпредсједник општине Беране.

„Пројектом смо пружили стручну помоћ приликом оспособљавања и образовања особа са инвалидитетом за тржиште рада. Обуку која је трајала три мјесеца, односно 216 радних сати, прошло је десет полазника“, навео је потпредсједник Јоксимовић, и додао да су приликом недавног обиљежавања Међународног дана бијелог штапа у Беранама, изложбом у Полимском музеју, успјешно презентовани резултати практичне наставе.

У наставку се захвалио фирмама ДОО „Челебић“ из Подгорице и МД „Момо“ из Берана које су омогућиле полазницима да посјете њихове производне погоне, као и колективу ЈУ ССШ „Вукадин Вукадиновић“ у чијим просторијама је реализован практични дио обуке.

„Вриједност пројекта „Пружите нам шансу“ износила је 34.720,27 еура, док су партнери били Средња стручна школа „Вукадин Вукадиновић“ и невладине организације „Љепша будућност“ и „Корак наде““, казао је Предраг Шћекић, менаџер пројекта.