Свечано уручивање кључева за 94 нова стана на Рудешу за избјегла и интерно расељена лица са простора бивших југословенских република, у оквиру Регионалног стамбеног програма у Црној Гори, биће одржано у уторак 26. марта у 12.00 часова, у насељу Рудеш у Беранама.

Присутнима ће се обратити предсједник општине Беране Драгослав Шћекић, донатори – представници Европске уније, амбасада и Владе Црне Горе, као и корисници програма.

Подсјетимо, као још један допринос затварању поглавља расељеништва на простору бивших југословенских република, у склопу овог стамбеног програма у Црној Гори, завршена је изградња 94 стана за кориснике у општини Беране, укупне вриједности око 3.9 милиона еура.

Главни донатор програма је Европска унија, а финансијску подршку обезбиједиле су и владе Сједињених Америчких Држава, Италије, Њемачке, Норвешке, Швајцарске, Данске и Турске. Снажну подршку програму дају Високи комесаријат Уједињених нација за избјеглице (УНХЦР) и Организација за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС).