Поводом 3. децембра Међународног дана особа са инвалидитетом Јавна установа ,,Дневни центар за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју“  организовала је пригодан програм.

Добродошлицу присутнима пожелио је директор Дневног центра Милош Бракочевић који  је присутнима предочио значај обиљежавања Међународног дана особа са инвалидитетом, којим се скреће пажња на јавности на припаднике ове рањиве групе.

У богатом  програму су учестовали корисници ове установе, тако што су рецитовали, пјевали пјесмице а једна корисница је казивала стихове које је сама написала. Поред корисника, у програму су учествовали и малишани вртића ,,Радмила Недић“.

Кориснике Дневног центра, директора и особље, чланове Управног одбора , представнике вртића, Центра за социјални рад и родитеље поздравио је и предсједник Општине Беране Драгослaв Шћекић:

,,Општина Беране, у сарадњи са Јавном установом ,,Дневни центар за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју“, пружа и убудуће ће пружати све расположиве капацитете да се положај особа са инвалидитетом интензивније унаприједи. Такође, Општина Беране је упослила неколико лица са инвалидитетом у органима локалне управе, а ових дана је у сарадњи са Каритасом основала социјално предузеће у којем ће се запослити 3 инвалидна лица, што сматрам значајним помаком на овом пољу“- истакао је предсједник Шћекић.

 

IMGL8944 IMGL8970 IMGL8983 IMGL8986