,, Ладица ђинђува по тргу просута“ синоћ одушевила публику

На Његошевом тргу, синоћ је у присуству бројне публике, суграђана и гостију, одржан осми по реду културно- умјетнички програм ,,Ладица ђинђува по тргу просута“. Љубитељи прозе и поезије, музике и вина уживалу су у програму, који је на јединствен начин  омогућио да умјетност буде доступна свима на урбаном отвореном простoру.

У програму су учествовали глумица Вања Радошевић, писац и књижевни критичар Мирјана Зечевић,професорица у Беранској Гимназији, писац  и рецензент Љерка Петковић, пјесникиње Ребека Чиловић, Кристина Бабић, Бојана Барјактаровић Николић, професор у Средњој стручној школи, пјесник  Раде Јолић, Градски хор Општине Беране , пјевачка група ,,Горске Очи“ и  музички састав који чине: Ања Боричић, Николина Добрашиновић,  Стефан и Андреј Пајковић.

Гости на поетско- музичкој вечери били су и чланови Ликовне колоније у Калудри академски сликари  из Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине, Сјеверне Македоније  и Русије који тренутно бораве у Беранама, у склопу Ликовне колоније која се одржава у Калудри: Момир Кнежевић, Марин Милутиновић, Паша Гицић, Дијана Лазовић, Светозар Тасић, Валентина Илијевска, Асја Копеина и Ирвин Масличић.


Медијатор догађаја била је Милица Марковић.

Пријатељ и спонзор за вино манифестације била је винарија Плантaже 13. Јул.


Организатор манифестације је Секретаријат за спорт, културу, младе и сарадњу са Нво Општине Беране.


У организацији манифестације учествовали су угоститељски објекти Паб Штаб, Гараж бар, Кућа бар, Смаглерс паб и Фризерски салон ,,Ана“.