У организацији Општине Беране, Фудбалског савеза Црне Горе, ФК Комови и Сјеверне фудбалске регије овог викенда је одржана спортска манифестација „Дјечји фудбалски дани – Беране 2018“.

Предсједник општине Драгослав Шћекић, секретар за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Горан Фолић и директор Агенције за изградњу и развој Миро Вешовић и својим присуством су подржали овај догађај у нашем граду.

„На турниру који је организован по узору на Данску школу фудбала, учествовало је више од 300 дјеце са сјевера Црне Горе, узраста од пет до 13 година,  који тренирају у клубовима Сјевернe фудбалскe регијe“, рекао је секретар Фолић.

„На теренима градског стадиона, током дводневног дружења, дјеца су у девет група и на девет станица добијала одређене фудбалске задатке“, објаснио је секретар и додао да ће Општина Беране увијек подржати манифестације које окупљају велики број дјеце.

У случају да Данска школа фудбала поново заживи у нашем граду то би био велики успјех за све нас а поготово за дјецу јер би то значило добитак вриједне опреме коју та организација додјељује, закључио је на крају.

У реализацију овог пројекта укључили су се и представници општинске Служба заштите и спашавања, полиције и Дома здравља који су дјеци презентирали своје свакодневне активности.

Овај догађај окупио је дјецу и клубове из Гусиња, Мурина, Андријевице, Петњице, Рожаја и Берана, од којих је наступило 100 дјевојчица. Из нашег града учествовали су ФК “Беране“, ОФК „Беране“ и ЖФК “Цветекс“, као и дјеца из Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју и припадници РЕ попилације из насеља Талум и Риверсајд.

Према ријечима координатора овог турнира Васка Драговића дјеца су уживала у овом дружењу тако да је турнир био и више него успјешан.

Свим ученицима турнира обезбијеђене су мајице и медаље, а клубовима лопте, пехари и захвалнице.