У оквиру Дјечије недјеље, у организацији Општине Беране – Секретаријата за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО, у петак 07.10.2022 године , са почетком у 10 часова, биће одржана манифестација дјечијег ликовног стваралаштва „Дјеца сликају на асфалту”.


Дјеца предшколског узраста, основних и средњих школа , цртајући на асфалту, испред зграде Општине, имаће прилику да покажу свој таленат, креативност и маштовитост. Манифестација презентује дјечије ликовно стваралаштво кроз ликовни сусрет дјеце и младих из Берана. У реализацији овог догађаја, биће укључена и дјеца корисници услуга Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама и потешкоћама у развоју као и представници ромске и египћанске заједнице из Берана.
Дјеца ће уз помоћ својих наставника, користећи креду, акрилне боје, темпере и кистове, стварати свој свијет маште и радости , свијет у којем је циљ остати свој и бити његовим дијелом .
На манифестацији је пријављено учешће око 120 ученика и њихових наставника из Берана.
Подсјећамо да је ова манифестација традиционална, да траје , још од 1976. године и да се ове године одржава 41 пут .
Пројекат је суфинансиран средствима Министарства културе Црне Горе , у оквиру програма “Развој културе на сјеверу “ и Општине Беране.