У Беранама је свечано потписан Уговор о донацији између Општине Беране, односно предсједника Општине Драгослава Шћекића и манифестације ,,Црна Гора у ритму Европе”, односно директора Давида Макевића, којим је омогућено да дјеца из Берана без трошкова учествују на до сада највећој дјечијој музичкој манифестацији такмичарског типа, која ће се у првој половини 2017. године одржати у Подгорици.

Према ријечима организатора “Црна Гора у ритму Европе” је дипломатска дјечија манифестација у Црној Гори коју подржавају амбасаде Шведске, Белгије, Кипара, Португалије, Финске, Норвешке, Грчке, Италије, Хрватске, Шпаније, Турске, Аустрије, Холандије, Данске, Мађарске и Словеније. Подршка се огледа у посјетама амбасада црногорским градовима и општинама, а у циљу остваривања братимљења и пословне активности међу градовима.

Ова манифестација је осмишљена у складу са Европском повељом о учешћу младих у животу, а њен циљ је подстицање, развијање, препознавање и очување младих талената у Црној Гори, промоција интеркултуралности, толеранције, равноправности полова и поштовање људских права.

Дјеца из црногорских општина припремаће се  да учествују и представе своју општину као и земљу Европе која им буде додијељена да је представљају. Побједника следује награда, што ће подразумијевати и путовање у неку од земаља која подржава ово такмичење.

Финално такмичење одржаће се у Подгорици. Дјеца учесници представиће се на страном језику.

Након потписивања Уговора одржан је састанак организатора и представника свих беранских основних и средњих школа. На састанку присутни су имали прилику да се ближе упознају са манифестацијом и начином учешћа дјеце из Берана.