Окупљањем ученика основних школа и дјеце предшколског узраста (ЈПУ “Радмила Недић”) на платоу испред зграде Општине и цртањем на асфалту, у Беранама је данас одржана ликовна манифестација “Дјеца цртају на асфалту”.

Дан је био ведар и сунчан, савршен за најмлађе Беранце да оживе још једну традицију града. Преко 100 малишана, уз помоћ талентованих младих сликара из Берана помогло је да се овај догађај одржи.

Младен Стијовић, секретар за општу управу и друштвене дјелатности Општине Беране, која је била и организатор ове манифестације, подсјетио је на почетку да идеја и концепт манифестације датирају од 1976. године, ангажовањем наставника ликовног васпитања основних школа и чланова Клуба ликовних умјетника из Берана.

“Дјечје ликовно стваралаштво кроз ликовни сусрет је директна презентација и манифестација ликовне креативности дјеце и младих у Беранама. Путем ликовне радионице на отвореном, коју воде ликовни ствараоци, наставници и професори активно се презентује слобода ликовног стваралаштва и креативност дјеце”, казао је он.

Прогласивши манифестaцију отвореном пожелио је најмлађима да на платоу оставе своје умјетничке сликарске идеје и поруке.

Сви они који нису имали прилику да се друже са најмлађим суграђанима у пријеподневним сатима могли су да уживају касније у радовима које су малишани насликали на паноима, а који су представљени у галерији Полимског музеја.

Зоран Јојић, секретар за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО, је на отварању изложбе казао да смо се данас окупили да обиљежимо и Међународни дан мира.

“Овај скуп данас, скуп беранске младости је најљепша порука миру. Ваши радови који су овдје пред нама, представљају најдрагоцјенији поклон и право откровење великог богаства коју има наша младост”, поручио је Јојић и додао да се Беране са овом манифестацијом придружује хиљадама људи широм планете уз убјеђење да наш град има своју будућност која већ и овим радовима гради свој сигуран пут.

За све учеснике ове манифестације обезбијеђене су дипломе и поклон мајице. Заједничка порука малишана сурађанима јесте да прошетају до Општине и виде како плато весело и ведро сада изгледа.