Менаџер Општине Владимир Ђаковић обишао је данас радове прве фазе реконструкције Цвијетног парка гдје је у току уклањање старих бетонских и асфалтних стаза од стране Агенције за изградњу и развој, и оцијенио да ће тај дио града, бити у потпуности другачији. Вриједност радова је око 90 хиљада евра, а финансира се искључиво из средстава Општине Беране.

Општина финансира реконструкцију градских паркова

Радови на уређењу поменутог градског парка изводе се у склопу пројекта „Реконструкција Цвијетног парка“, који спроводи Општина Беране у сарадњи са локалним јавним предузећима.

„Буџетом Општине Беране опредијељена су средства за реконструкцију градских паркова, укључујући и Цвијетни парк. То је показатељ домаћинског односа локалне управе према граду“, казао је менаџер Ђаковић.

По предрачуну је, према његовим ријечима, вриједност пројекта износила око 90 хиљада евра. Међутим, пошто су Агенција за изградњу и развој и предузеће „Водовод и канализација“ уврстили дио радова у своје редовне годишње активности, доћи ће до значајног смањења трошкова у првој, тзв земљаној фази радова.

„Захваљујући томе биће уштеђено око 10 хиљада евра из општинског буџета“, објаснио је Ђаковић.

Општина финансира реконструкцију градских паркова

Додао је да ће се након уклањања постојећих стаза, радити на равњању и нивелисању терена, као и на постављању поџемне електро и водоводне инсталације.

„До краја године ћемо завршити припрему за озелењавање површина у наредној години и урадити стазе од бехатон коцки са ивичњацима, као и платое за будуће бисте у централном дијелу парка. У плану су и припремни радови за изградњу фонтане и постављање 12 лампиона који ће осветљавати читав парк“, најавио је претходно Ђаковић за Радио Беране.

Менаџер је објаснио да ће у Цвијетном парку постојати два платоа.

„На једном ће се налазити двије бисте, поклон Амбасаде Руске Федерације у Црној Гори, а на другом фонтана пречника три метра. Између ова два платоа, као и на површини читавог парка, биће изграђене стазе са клупама и пратећим парковским мобилијаром“, преноси Радио.