У Средњој медицинској школи „Др Бранко Зоговић“ јуче је одржан oгледни час на тему “Тровање угљен моноксидом” и како реаговати у тим опасним ситуацијама по живот и здравље човјека. Час, који је у сарадњи са Службом заштите и спашавања Беране, реализован на платоу школе, а који је имао за циљ осавремењивање наставног процеса, припремили су и реализовали професори практичне наставе Јелисава Лутовац и Ристо Недић са ученицима четвртог разреда.

“Овај час је био одличан примјер сарадње са локалном заједницом, односно Службом заштите и спашавања, и најбољи начин демонстрације шта урадити и како спасити себе и друге у случају тровања угљен моноксидом. Професори су теоријски објаснили, ученици симулирали тровање, док су ватрогасци притекли у помоћ и појаснили шта све треба урадити у том случају”, казала је професорица Лутовац, специјалиста здравствене његе.

Професорица Лутовац је најавила наставак сарадње са Службом заштите и спашавања и упутила захвалност директорици Медицинске школе Миросави – Мири Бојовић, начелнику Службе Микици Кораћу и његовој дежурној екипи на успјешној и корисној сарадњи.