Другом добитнику овог највећег општинског признања Њ. П. Епископу Будимљанско-никшићком, Г. Јоаникију, који није био у могућности да присуствује данашњој додјели из здравствених разлога, награда ће бити накнадно уручена.

Директору Гимназије, Сретену Лутовцу уручена награда "21. јул"

Највеће општинско признање награду „21. јул“, које Општина Беране додјељује на свечаној сједници поводом Дана општине а која ове године због коронавируса није одржана, уручена је данас, једном од добитника, директору Гимназије „Панто Малишић“ Сретену Лутовцу.

Другом добитнику овог највећег признања Њ. П. Епископу Будимљанско-никшићком, Г. Јоаникију, који није био у могућности да присуствује данашњој додјели из здравствених разлога, награда ће бити накнадно уручена.

Директору Гимназије, Сретену Лутовцу уручена награда "21. јул"

Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић је честитао добитницима и исказао жаљење због тога што Високопреосвећени владика Јоаникије није у могућности да присуствује данас.

Обратио сe директору Лутовцу, следећим ријечима:

„Ова награда представља подстрек за будући рад и надам се да ће и даље сачувати ниво и значај који и заслужује“.

Предсједник Скупштине општине Беране Новица Обрадовић такође се придружио честиткама директору и епископу, и предочио да због епидемиолошке ситуације изазване коронавирусом у земљи ова награда није уручена 21. јула.

Предсједница Жирија за додјелу награде „21. јул“ Милка Боричић честитала је и захвалила се у име жирија добитницима који су, како је истакла, својим несебичним радом и залагањем дали допринос општини Беране.

„Жељела бих да се захвалим у име чланова жирија Скупштини на указаном повјерењу, предлагачима који су својим предлозима омогућили да донесемо одлуку и предсједнику општине Драгославу Шћекићу на подршци у раду“, навела је предсједница.

Директору Гимназије, Сретену Лутовцу уручена награда "21. јул"

Директор беранске Гимназије казао је да је ово посебан тренутак за њега и да се прије свега захваљује својим колегама из школе који су га својим потписима подржали. Навео је да му је жао што данас није присутан и други добитник, епископ Јоаникије.

„У просвети сам укупно 27, а на позицији директора већ 15 година. Драго ми је што су моје стручне референце препознали чланови Жирија приликом одлуке да будем један од добитника овог највећег општинског признања. Наставићу да радим на унапређењу васпитно-образовног процеса и на препознавању вриједности које би требали да имају просвјетни радници“, саопштио је он.

Састанку су присуствовали шеф Бироа за односе са јавношћу Никола Урошевић и савјетница у Служби предсједника Ивана Милошевић.

Повезана вијест: