Апел грађанима да прилагоде своје активности најављеној метеоролошкој ситуацији. Све надлежне службе су у приправности, саопштено је из Директората за ванредне ситуације МУП-а.

Директорат упозорaва на невријеме данас

Због обилне количине кише и великог прилива воде, јаког-олујног јужног вјетра, данас су потенцијално могуће одређене посљедице у централним, јужним и приморским предјелима Црне Горе.

Директорат за ванредне ситуације МУП-а издао је упозорење надлежнима и грађане позвао да прилагоде своје активности најављеној метеоролошкој ситуацији.

„На основу информације Завода за хидрометеорологију и сеизмологију, данас се очекују јака циклонска активност и нестабилне временске прилике са кишом, повремени пљускови са грмљавином и са јаким, локално на ударе олујним јужним вјетром. У централним и јужним предјелима очекује се обилна количина кише. Интензивне падавине и обилна количина кише очекују се нарочито у поподневним и вечерњим сатима, а потенцијално су могуће краткотрајне олујно-грмљавинске временске непогоде“, наводе из Директората.

Због обилне количине кише и великог прилива воде, јаког-олујног јужног вјетра, истичу да су потенцијално могуће и одређене посљедице у централним, јужним и приморским предјелима.

„Сви надлежни субјеки система заштите и спашавања ће за поменути период подићи ниво оперативне спремности за одговоре у оваквим ситуацијама“, закључује се.