Директор Управе за спорт и младе Василије Лалошевић са сарадницима боравио је данас у радној посјети Општини Беране. Са предсједником Општине Тихомиром Богавцем разговарао је о пројектима који ће се до краја године реализовати у нашем граду.

Предсједник Богавац изразио је задовољство поводом посјете која је имала за циљ договор око два пројекта који ће реализовати у наредном периоду. Ради се о пројектима који ће додатно унаприједити стање спорта у нашем граду а у великој мјери захваљујући Управи за  спорт и младе, која је опредијелила новчана средства за реализацију истих.

 Према ријечима директора Управе Лалошевића, ради се о пројектима: изградња спортског терена у оквиру школског дворишта О.Ш.,,Вук Караџић“ , чија је вриједност износи око 30.000 еура и опремање теретане у оквиру Спортског центра, за које су издвојена средства  од око 10 .000 еура.  Како је казао, план Управе је реализација по два инфраструкурна пројекта у свакој црногорској Општини, како би се на равноправан начин и према приоритетима унаприједило стање црногорског спорта.   

Директорица О.Ш.,,Вук Караџић Милка Боричић, упутила је ријечи захвалности представницима Управе и локалне самоуправе, што су препознали потребу школске установе на чијем је челу,а то је изградња спортског терена. Истакла је да ће овај пројекат допринијети спорту, као једном од важних чинилаца развоја дјеце у школском узрасту.

Предсједник Богавац, са сарадницима, предложио је и приоритетне пројекте који ће локална самоуправа кандидовати за 2021. годину, а односе се на реконструкцију Стадиона малих спортова, инсталациони радови на западној трибини Градског стадиона и  идејно рјешење за некадашњу Халу спорова под Јасиковцем.

На састанку је било ријечи и о другим активностима Управе за младе и спорт, које ће се су у сарадњи са локалним самоуправама  спроводити у наредном периоду. Једна од њих се односи на унапређење и јачање омладинске политике.

Представници Општине и Управе након састанка обишли су О.Ш.,,Вук Караџић“, Спортски центар и Градски стадион.

Састанку су присуствовали и потредсједник Дарко Стојановић, директор Спортског центра Дарко Бубања, менаџер Општине Владимир Ђаковић, шефица ПР Бироа Ирина Зечевић. Из Управе за спорт и младе присуствовали су Снежана Ивановић и Владимир Војводић.