Директор Управе за младе и спорт Игор Вушуровић посјетио Општину Беране

 

У склопу плана обиласка црногоских општина, в.д. директор Управе за младе и спорт Црне Горе Игор Вушуровић боравио је у посјети Општини Беране. Том приликом, разговарао је са предсједником општине Драгославом Шћекићем, потпредсједником др Зораном Марсенићем и секретаром Секретаријата за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО Зораном Јојићем. Састанку су у Општини присуствовале Дубравка Јованчевић, руководилац Службе предсједника, и Анђела Бојовић, савјетница у поменутом Секретаријату.

Радна посјета општини имала је за циљ развој система спорта у локалној самоуправи, са посебним освртом на израду Општинског програма за развој спорта.

Предсједник Шћекић је исказао задовољство степеном сарадње наше Општине и Управе за младе и спорт, у претходној и овој години, али и истакао да је спорт у Беранама у овом тренутку у незавидној позицији.

„Иницијативе и захтјеви које смо упућивали према Управи наилазили су на разумијевање и подршку“, казао је Шћекић.

У наставку се  осврнуо се и на ситуацију у којој се налази ФК Беране.

„Због нагомиланих дуговања из протеклог периода ФК Беране се налази у тешкој финансијксој ситуацији, а Општина није у могућности да помогне у превазилажењу исте јер је и сама суочена са сличним проблемима“, нагласио је Шћекић.

В.д. директор Вушуровић је упознао саговорнике да су државним буџетом за 2015. годину, опредијељена средства за спорт у висини од  2,8 милиона еура.

„Расподјела средстава обухватиће клубове који заиста раде и постижу резултате“, рекао је Вушуровић.

Он је саопштио да ће се у наредном периоду радити на изградњи сале за борилачке вјештине, као и да је у плану обнављање атлетске стазе. Када је у питању оснивање Канцеларије за младе и у у том смјеру ће се спровести потребне активности, истакао је.

Др Марсенић је навео да увијек треба пружити подршку здравим амбицијама клубова а не нереалним и нагласио:

„Фудбалски стадион се налази у лошем стању, те се мора приступити реконструкцији овог простора. Треба предузети мјере здравствене контроле, односно систематких прегледа дјеце која почињу или се већ баве спортом, али и сачувати спортове који имају традицију као што су фудбал, рукомет, кошарка, бокс…“.

О радовима који ће се изводити када је у питању спортска инфраструктура, говорио је општински секретар Зоран Јојић.

„У плану је  наткривање стадиона и реконструцкија потравинског простора, увођење централног гријања за нову спортску халу и стадион, реконструкција полигона, уређивање трибина и свлачионица за помоћне терене, изградња два тениска терена, националног тренажног центра и бициклистичке стазе и пренамјена и оспособљавање простора старе хале спортова“, закључио је он.

Договорено је да ће Управа за младе и спорт Црне Горе пружити пуну подршку традиционалним манифестацијама у будућем периоду.