Поводом имплементације пројекта ,,CULTUR Bike Route“, у оквиру инструмента за претприступну помоћ (IPA II) – Програм прекограничне сарадње Србија – Црна Гора 2014-2020., одржан је други по реду састанак на којем су учешће узели потпредсједник општине Марко Лалевић, директор Локалне туристичке организације Беране Иван Радевић и Горан Дробњак, директор Директората за европске интеграције, програмирање и имплементацију ЕУ фондова и међународну сарадњу. На данашњем састанку разматране су локације за изградњу Цикло хотела (хотела намијењеног бициклистима) на територији наше општине, с обзиром да од шест општина које су укључене у овај пројекат, Беране има најбоље услове за изградњу новог или адаптацију постојећег хотелског објекта.

Након обиласка више потенцијалних локација у наредном периоду тачно ће се знати који је објекат одабран за пружање овог специфичног вида туризма који ће бити умрежен у свјетску и европску бициклистичку руту.

Директор Радевић је истакао да ће оваква инвестиција умногоме одредити будући одрживи развој овог краја и помоћи варолизацији планине Бјеласице као окоснице беранског туризма.

Састанку су присуствовали и Дражен Јоксимовић, савјетник у ЛТО и представник  Невладине организације ,,Discover Serbia“ из Прибоја.