Због оштећења регионалног магистралног пута Беране – Лубнице, током поплавног таласа који је задесио Беране, данас је у радној посјети Општини боравио Саво Парача, директор Дирекције за саобраћај са сарадницима и том приликом разговарао са Радем Кљајићем потпредсједником општине Беране и директорима ДОО „Водовод и канализација“ и Агенције за изградњу и развој, Вуком Тодоровићем и Миром Вешовићем.

Директор Парача је у пратњи својих сарадника, прије састанка са представницима локалне управе, обишао поменуту дионицу на којој је на неколико локалитета дошло до значајног оштећења пута посебно на локацији гдје је прекинут цјевовод са Мерића врела због чега је град већ трећи дан без пијаће воде.

На састанку су констатована озбиљна оштећења на поменутом путном правцу и договорени будући кораци.

14938270_10155425188703881_4044170256389858467_nДиректор Дирекције за саобраћај истакао је да се радови на санацији овог путног правца и санацији водовода морају изводити паралелено и да очекује у том дијелу помоћ Општине Беране у набавци материјала за реконструкцију пута на којем ће радове изводити предузеће „Црнагорапут“, док ће берански Водвод вршити постављање нових цијеви.

„Договорили смо брзу активност и постигли договор тако да ће механизација и људство већ ујутру бити на терену како би ријешили прву тачку гдје је угоржен водовод а потом и остале локалитете како би се успоставила водоводна линија и како би град имао воду за пиће“, казао је он.

Сва логистика и помоћ Дирекције су на располагању како би се што прије санирао овај путни правац, нагласио је Парача и додао да чине све што је у њиховој моћи како би се у најкраћем року отклонили кварови.

Поптпредсједник општине Раде Кљајић је нагласио да је за општину и њено становништво приоритет санација градског водовода у безбједности заштите здравља грађана и додао да је у значајној мјери оштећена путна инфраструктура, односно  локални путеви према Калудри, Шекулару, Горњем и Доњем Заостру.

„Увјерени смо да ћемо координираним активностима са надлежним државним институцијама врло брзо путеве довести у пређашње стање тако да се може несметано функцинисати на овима локацијама“, казао је.

14980767_10155425188333881_2592535651638678789_nВуко Тодоровић, директор ДОО „Водовод и канализација“ говорио је о даљим корацима у оспособљавању водовода и о препорукама за коришћење воде.

„Сјутра почињемо са радовима на санацији и отклањању кварова на водоводној мрежи гдје су забиљежена велика оштећења“, рекао је он и додао да ће јавност бити благовремено информисана када вода буде за употребу.

Такође је навео да су Котор и Тиват упутили цистерне са пијаћом водом које су јуче и данас постављене на простору испред старог Ватрогасног дома, док је “Аква Бјанка“ из Колашина донирала  пет палета флаширане воде а Општина је обезбиједила 29 палета за становнике градских и приградских насеља.